Cuma, Eylül 08, 2006

( Şanlıurfa Yemekleri ) Harran Evleri

HARRAN EVLERİ

MALZEMELER
1 kilo küçük patates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber

HAZIRLANIŞI
Patatesleri kabukları tam olarak temiz oluncaya kadar iyice yıkayın.Daha sonra patatesleri kabuklu olarak ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine kabukları dışa gelecek şekilde dizin ve üzerlerine kara biber,tuz ve sıvı yağı serpip fırında patatesler iyice pişip alt tarafları kızarıncaya kadar pişirin.İsterseniz etin yanında garnitür olarak servis yapın.Yada Şanlıurfada yapılan gibi taze yeşillikler ve acı Şanlıurfa biberiyle dürüm şeklinde yenile bilinir.Bana sorarsanız bence dürüm çok daha güzel oluyor.

8 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar Tabakta,
Bu tam benlik patatesi bizde çok tüketiriz.Bir sorum olacak kesilmiş kısımlar mı,kabuklu taraflarımı dışa bakacak.?Birde kabukları ile yenilecek?? Bilgi verirsen sevinirim.
Bana bıraktığın o güzel yorumun içinde ayrıca teşekkür ederim.İnan çok duygulandım canım.Çok çok sağol.Tekrar ellerine gönlüne sağlık..

Harika bir hafta sonu seninle olsun..

Sevgilerimle,

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım öncelikle güzel yorumuna teşekür ederim.Soruna gelice kabuk kısımları dış tarafta kalıcak yenme şekline gelincede nasıl isterseniz öyle yenile bilir. Ben mesela taze patatesle yapmışsam kabuklarıyla beraber yiyiyorum ama kabukları kalın bir tür patatessede kabuklarını ayıklıyorum. Zaten ayıklamak istersende hemen çatalı takınca kabuklarına bi çekişte ayıklanıyor canım.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba canım! Nihayet yorum yazabiliyorum! Patateslerin çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık. Patatesin her çeşidini severim! Sevgilerimle Tarif Bahçesi

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

MERHABA TABAKTACIĞIM;
ah bunlar nasıl güzel şeyler böyle ismi çok hoş isim orjinal ismimi yoksa senin koyduğun bir isimmi merak ettim ama çok güzel bu arada urfalımısın bunu da ayrıca merak ettim meğer ben ne meraklıymışım ;)))
SEVGİYLE KAL...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba Zuhal hanım gerçekten tarifimin altına yorum bırakmanız beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Ayrıca evet ben Şanlıurfalıyım ve bizim evde doğal olarak her zaman Şanlıurfa yemekleri pişiyor bende bu yemeklerden bazılarını sizlerle paylaşmak için sitemde yayınlıyorum Harran evleri de bunlardan bir ismine gelince orijinal ismi bu ama Şanlıurfa da nadir olarak gece kondu diyenlerde var. Son olarak şunu söyleyeyim siz bence hiç meraklı değilsiniz. Çok uzattım ama şimdiden size hayırlı ramazanlar dilerim. Hoşça kalın.

Adsız dedi ki...

Hayin internet baglantim daha once yazdigim yorumu internetin derinliklerinde kaybetti ama ben vazgecmedim:)
Yazmistim ki "harran evleri" ismini gorunce gezdigin gordugun yerleri harrani anlatan cografi tarihi bir yazi ile karsilasacagim:) Takdir ettim cok hos bir isim(gecekondunun da hakkini yemeyelim tabi ki:))
Ben de patatesi dilimleyerek senin yaptigin gibi firinda pisiriyorum ama bu daha pratik ve kolay.Paylastigin icin sagol
Gorusmek uzere

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba lemamutfakta güzel yorumun ve bu yorumu yazmak için olan ısrarın içinde sana çok teşekkür edrim.Sana iyi bir hafta diliyorum. Hoşça kal.

Unknown dedi ki...

çok sık yaparım çok güzel bi yemek