Cuma, Eylül 29, 2006

PEYNİRLİ POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA








MALZEMELER
Dört buçuk su bardağı un
4 yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı susam

İÇ MALZEMELERİ
1 su bardağı köy peyniri
1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir su bardağı ılık suyun içine bir paket yaş mayayı atın ve üzerine tuz ile şekeri ilave edin iyice karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin mayayı.Diğer yandan geniş bir yoğurma kabının içine dört buçuk su bardağı unu koyun ve üç yumurtayı üzerine kırın ve kabarmış olan mayayı un ve yumurtaların üzerine ekleyip yoğurun hamur kendini tutmaya başlayınca oda sıcaklığında beklettiğiniz bir paket margarini hamura ekleyip iyice yoğurun kulak memesi yumuşaklığında bir pürüzsüz bir hamur haline gelince üzerini temiz bir bezle örtün ve bir saat dinlendirin. Diğer yandan maydanozu ayıklayıp yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın doğradığınız maydanozların üzerine peyniri ilave edin ve karıştın. Daha sonrada mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle bastırarak bir santim kalınlığında açın ve açtığınız hamurun içine önceden hazırladığınız peynirden biraz koyup parmağınızla bastırarak hamurun ağzını kapatın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin hamurunuz bitinceye kadar tepsiye dizmeye devam edin ve hamur bitince bir yumurtayı iyice çırpıp üzerlerine sürün sonrada biraz susam serpip sıcak fırında üzerleri kızarıp iyice pişinceye kadar pişirin.Dilediğiniz gibi servis yapa bilirsiniz.Afiyet olsun.

4 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Canım,
Yine harikalar yapmışsın ellerine sağlık.Ramazan dolayısıyle uzak kaldık pastadan çörekten,şimdi görünce çok canım çekti.Ellerine sağlık.

Güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal daima..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım beğenmene sevindim.Güzel sözlerin içinde sana çok teşekkür ederim.Bende sana iyi bir hafta sonu diliyorum. Hoşça kal .

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık poğaçalar nefis görünüyor.kendine iyi bak iyi haftasonları Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ebru yorumun için çok teşekkür ederim.Bende sana iyi bir hafta sonu diliyorum.Sende kendine iyi bak .Hoşça kal.