Çarşamba, Eylül 20, 2006

PİLAV ÜSTÜ SALÇALI TAVUK PİRZOLA


MALZEMELER

Pilav için
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tere yağı

Tavuk için
6 parça tavuk pirzola
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber

HAZIRLANIŞI
Pilavı hazırlarken önce pirinci ayıklayıp iyice yıkayın ve ardından geniş pilav tenceresinin içine 2 yemek kaşığı tere yağını ekleyip eritin yağ eriyince yıkadığınız 1 su bardağı pirinci ekleyip 3 dakika kadar pirinçleri kavurun sonra kaynamış olan 2 su bardağı suyu ardından 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırın.Pilav iyice suyunu çekinceye kadar pişirin.Pilav iyice suyunu çekince ocaktan alın ve üzerini temiz bir bezle örtüp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika dinlendirmeye bırakın.
Pilav dinlenirken tavukları hazırlayalım.
Öncelikle tavuk parçalarımızı iyice yıkayıp geniş bir tavanın içine alalım ve üzerine 1 çay bardağı suyla 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip tavuklar suyunu çekinceye kadar pişirelim.Tavuklar suyunu çekince üzerlerine 1 kahve fincanı sıvı yağıda ekleyip ve 1 yenmek kaşığı salçayı tavuk parçalarının üzerine sürelim ardından 1 çay kaşığı kara biberi tavukların üzerine serpip tavukların üzerindeki salça yanmayacak şekilde iyice kızartıp ocaktan alalım.
Ben servis yaparken resimde gördüğünüz gibi servis yapmayı tercih ettim siz nasıl isterseniz öyle servis yaparsınız. Afiyet olsun.

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Canım ellerine sağlık,servisin sunumun ve yemeğin inan harika olmuş.Sizin yöre yemeklerine ben inan bayılıyorum canım.Keşke senle komşu olsaydık diyorum.))

Sevgiyle kal,kocaman öpüyorum..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım her zaman beni o güzel yorumlarınla mutlu ettiğin için sana gerçekten çok teşekkür ederim.Unutmadan bende senin gibi gönlü güzel biriyle komşu olmayı inan çok isterdim .Sevgiler?

Adsız dedi ki...

süpersin yaa, bayılırım pirzoloya ellerine sağlık..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba yıldızca yorumun için sana teşekkür ederim. Tarifimi beğeniş olmana çok sevindim. Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Çok pratik ve şık bir tarif.Adeta can kurtaran bir yemek.Sıkışık zamanlarda tercih ettiğim bir tavuk tarifi.Önce pişip sonra kızardığı için çok içime sinerek yiyorum.Nar gibi de kızarmış,ellerine sağlık:)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba beyhan benimde severek ve de çabucak yapıp yediğim bir tarif bu .yorumun için sana teşekkür ederim. Hoşça kal.