Çarşamba, Ekim 04, 2006

RAMAZAN PİDESİ

RAMAZAN PİDESİ

Malzemeler
Mayalı poğaça hamurundan artan biraz hamur
1 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı çörek otu
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

Hazırlanışı
Mayalı poğaça hamurundan artan biraz hamuru değerlendirmek için ben küçük ramazan pidesi
yaptım. Artan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar aldım ve elimle hafif bastırarak yuvarlak bir şekilde açtım.Daha sonra yuvarlak açtığım hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizdim ve üzerlerine yumurta sarısıyla yoğurdu karıştırıp sürdüm.Daha sonrada üzerine hazır pidelerin üzerindeki gibi tırnaklarımla bastırarak iz yaptım.(Tabi bu işlemi yaparken tırnaklarınız kısa ve çok temiz olmalı.) En son olarak üzerlerine susam ve çörek otu serpip fırında üzerleri kızarıp iyice pişene kadar pişirdim. Ben tadını beğendim.Size afiyet olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Perihan'cım bende pide yapmayı düşünüyorum ellerine sağlık güzel görünüyor sağlıkla kal Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ebrucum pide yapmayı düşünüyorsan benim yaptığım gibi kalmış mayalı poğaça hamuruyla yapmanı tavsiye ederim.Hem güzel oluyor hem de kalmış hamuru değerlendirmiş oluyor.Ayrıca yorum bıraktığın için sana teşekkür ederim canım. Sende huzurla ,mutlulukla,sağlıkla kal.

Adsız dedi ki...

şu saatlerde en çok yaptığım tüm yemek bloglarını gezemk. dayanamıyom ama böylesi lezzetli görünen şeylere. iftarda yaklaşıyo. sahur için hazırlamalı bunlardan. ellerine sağlık...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nazlıcım bu küçük pideler sahurda yanında peynir ve çayla harika oluyor tavsiye ederim.Bıraktığın güzel yorum içinde sana çok teşekkür ederim.Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba, evde pide yapmayı düşünmemiştim hiç iyi fikir..
Ellerinize sağlık..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nilüfer güzel yorumun için teşekkür ederim.Bu arada her zaman siteme beklerim.Hoşça kal.

Damak Tadı dedi ki...

Canım harika olmuş ellerine sağlık ben çok beğendim inan.Sen yaparsın da güzel olmazmı..Sana ve ailene çok güzel bir haftsa sonu diliyorum.Sevgiyle kal canım..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım yorumunu geç yayınladığım için kusura bakma.Siteme gelen yorumları onaylamadan yayınlamıyorum. Ben hafta sonları internete pek giremediğim içinde senin yorumunu onaylamam gecikti bu nedenle yorumunu geç yayınlamış oldum. Ayrıcada güzel yorumun içinde sana çok teşekkür ederim.Hoşça kal.