Pazartesi, Eylül 25, 2006

( Şanlıurfa Yemekleri ) Etli Yaprak Sarması

ŞANLIURFA USULÜ ETLİ YAPRAK SARMA










MALZEMELER
Yarım kilo kuzu kuş başı et
250 gram kuyruk yağı
Yarım kilo taze asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı açı Şanlıurfa biberi
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı dolma baharı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 baş kuru soğan
1 domates
3 diş sarımsak
Su

HAZIRLANIŞI
Öncelikle taze soğan,kuru soğan, maydanoz ,sarımsakları ve domatesi ayıklayıp yıkayın ve ince bir şekilde hepsini geniş bir karıştırma kabının içine üst üste doğrayın.Daha sonrada kuzu etini ve kuyruk yağınıda kabın içine küçük küçük doğrayın ve nar ekşisi dışında kalan bütün baharatları ve ayıklayıp yıkadığınız pirinçleride kaba ekleyin.Sonrada göz kararı biraz suda ekleyin ve bütün malzemeleri iyice karıştırın.Sonrada taze asma yapraklarını yıkayın ve sapların kesip sıcak suya bastırıp beş dakika bekletip süzün ve tek tek yaprakları elinize alarak iç malzemeden biraz yaprağın içine koyup sarın ve sardığınız yaprakları tencerenin içine dizin. Bu işlemde bitikten sonra nar ekşisini yaprakların üzerine gezdirin ve bir tabak kapatın yaprakların üzerine sonrada tabağın üstüne çıkacak şekilde göz kararı kaynamış su ekleyip ocağa alın ve yapraklar suyunu çekip iyice pişinceye kadar pişirin.Sonrada biraz dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba ziyaretin için teşekkürler. Yine gel olurmu ! Ben senin sitene hep geliyorum fakat sitenin şeklinden yemeklerini göremiyorum. En son ne yaptığını bulamıyordum. Şimdi anasayfaya girdimde oradan buldum. Dolmalarında nefis görünüyor. Ellerine sağlık Hayırlı ve bereketli ramazanlar diliyorum sevgiler Ebru

NAZLICA dedi ki...

Yaprak sarmasını çok severim, yıllardır hep zeytinyağlı yapıyoruz. Etlinin lezzeti bir ayrı olur bilirim. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ebrucum güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Ben hep gelirim artık sitene sende gel olurmu hem artık son yaptığım yemeği de görebiliyorsun . hoşça kal canım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nazlıca bıraktığın yorumun tam olarak okunaklı çıkmadığında neler yazdığını yazıya bakarak ancak tahmin edebildim ve bence güzel şeyler yazmışsın. Keşke tam okuya bilseydim ama olsun o güzel vaktini bana ayırıp yorum bırakmışsın ben çooooooook mutlu oldum. Sana çok teşekkür ederim ve her zaman beklerim canım. Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba dolma, sarma hepsini çok severim..... Ramazanda ne güzel gider. Ellerine sağlık canım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nesrin güzel yorumun için sana çok teşekkür ederim canım .Hoşça kal.

Damak Tadı dedi ki...

Canım selamlar,
Ne de yakışmış ellerine o sarmalar,maharetini sergilemen çok güzel olmuş ellerine sağlık.Tıpkı bizim usul gibi sarıyorsun incecik kalem gibi.Afiyetle yersiniz inşallah.))Ellerine sağlık,hayranım yemeklerinize hemde nasıl sorma gitsin..Çok öpüyorum,sevgilerimle..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba gül canımya gerçekten sana bu güzel yorumların için çok ama çok teşekkür ediyorum .Bende seni çok öpüyorum .Hoşça kal.

Nezaket dedi ki...

Merhaba, ben cok severim boyle sarmalari. Yillar once Mardinli bir komsum vardi, bu armanın benzerini yapardi ve ne zaman yapsa banada mutlaka verirdi. Eksi eksi nasil guzel olurdu, tabi ben uzerine mutlaka sarımsaklı yogurt koyardim. Ellerine saglik Perihancigim, cok guzel olmus.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nezaket güzel yorumun için sana çok teşekkür ederim.Ayrıca bizde sarımsaklı yoğurtla beraber yeriz ama benim bu tarifi hazırlamam aceleye gelince ben belirtemedim.Hoşça kal canım.

ArMeda dedi ki...

Merhaba canım inan kuşbaşı etle yaprak sarması ilkdefa gördüm ama yapılış aşamalarındanda belliki müthiş birşey olmuş ellerine sağlık canım sevgiler..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba arzucum bence sende dene kuş başı etle sarmalar çok daha lezzetli oluyor canım.Ayrıcada güzel yorumun için sana çok teşekkür ederim.Hoşça kal.