Cuma, Eylül 15, 2006

MAKARNA YE#14 ACILI VE KIZARMIŞ TAVUKLU MAKARNA

ACILI VE KIZARMIŞ TAVUKLU MAKARNA

MALZEMELER


3 parça tavuk fileto
1 paket makarna
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı acı Şanlıurfa biberi
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı su


Haşlamak için
Su ve 1 tatlı kaşığı tuz

Eti için
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kara biber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle hepimizin bildiği gibi kaynamış tuzlu suda makarnayı haşlayın.Ben bol kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı tuz koyup makarnayı ekleyip haşladım.Makarna istediğiniz kıvama gelince bir süzgeç yardımıyla süzün.Daha sonra sıvı yağı bir tencereye koyup ısıtın.Yağ ısınınca önce salçayı yağa ekleyip karıştırın ardından acı Şanlıurfa biberini,kara biberi ve tuzu ekleyip karıştırın topaklaşmasın diye bir kahve fincanı suyu ilave edin ve iyice karıştırın.Hazırladığınız sos suyunu çekmeye başlayınca önceden haşladığınız makarnaları sosa ekleyip iyice bir birine karışıncaya kadar karıştırın ve kapağını kapatıp ocaktan alın ve dinlendirmeye bırakın.Diğer yandan geniş bir tavanın içine sıvı yağı koyup ısıtın yağ ısınınca tavuk filetoları yağa ekleyin ve tuzu kara biberi etlerin üzerine gelecek şekilde serpin etler iyice pişip pembeleşinceye kadar kızartın.Daha sonra istediğiniz bir servis tabağının içine hazırladığınız makarnaları koyun ve üzerine kızartmış olduğunuz tavuk filetoları dizin ve istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.Ben maydanoz ve turp parçalarıyla süsledim. Afiyet olsun.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Perihan hanım, makarnanız çok hoş görünüyor. Tam bir ana yemeği olmuş. Ellerinize sağlık. Ayrıca sizin tarifleride www.gurme.net çalmış gördünüzmü? Üzüldüm!!! Sevgilerimle Nesrin

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nesrin öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Ayrıca bahsettiğin malum sitenin benimde tariflerimi çaldığından haberim var bende çok üzüldüm bu konuya sitemde tepki göstermek amaçlı yazıda yazdım.Artık sitenin adını Daha fazla geçirmeden konuşuyorum çünkü üzerimizden pirim yapmasına dayanamıyorum. Hoşça kal .

akçahan dedi ki...

Çok lezzetli olacağını düşünüyorum. Elinize sağlık.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba akçahan ziyaretine çok sevindim her zaman beklerim.Güzel yorumun içinde sana çok teşekkür ederim.Hoşça kal.