Pazartesi, Ekim 09, 2006

Etli Taze Fasulye



MALZEMELER
1 kilo taze fasulye
Yarım kilo kemikli et
3 diş sarımsak
3 tane domates
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın. Diğer yandan bir tencerenin içine sıvı yağı koyup ısıtın ve yağ ısınınca etleri de yağa ekleyip kavurun. Etler kavrulunca sarımsakları küçük parçalara ayırın ve etlere ilave edin Daha sonrada fasulyeleri de kavrulan etlerin üstüne ekleyin ve fasulyeler soluncaya kadar beraber kavurun. Fasulyeler solunca da tuz, karabiber, salça ve domatesleri de rendeleyip fasulyelerin üstüne ekleyin ve fasulyelerin üzerine çıkacak kadar göz kararı sıcak su ekleyip biraz karıştırın. Etler ve fasulyelerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirin. Yemeğiniz fişince yanında beyaz pilavla beraber servis yapın.

Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Perihan'cım çok severim çok güzel olmuş ellerine sağlık canım sevgiler Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ebrucum beğendiğine sevindim.Güzel yorumun için sana teşekkür ederim.Hoşça kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Fasulyen muhteşem olmuş canım benim o güzel ellerine sağlık.Marifetli,hamarat arkadaşım canım benim..Bu güzel paylaşımın için çokkkk teşekkürler..

Sana ve ailene çokkkkk güzel bir hafta diliyorum tatlım.Herşey gönlünce en güzelinden olsun..


Sevgiyle kal,hoşça kal..Gül.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım yorumun vede güzel sözlerin içim sana çok teşekkür ederim.Bende sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum.Hoşça kal.

elcinin_mutfagi dedi ki...

Sevgili perihan fasulyenin her türlüsünü seviyorum tarifinde cok güzel ellerine saglik.En sonunda yorum yazmak nasip oldu:)bundan sonrada insallah firsat buldukcada takipteyim:)Sevgiler..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba elçin güzel yorumun siteme gelişin vede artık takip edecek olman beni çok mutlu etti her zaman beklerim. Ayrıca yorumun içinde sana teşekkür ederim. Hoşça kal canım.