Pazartesi, Ekim 02, 2006

( Şanlıurfa Yemekleri ) Lebeni Çorbası


LEBENİ ÇORBASI
MALZEMELER
2 su bardağı aşurelik buğday
1 kilo yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Su

HAZIRLANIŞI
Aşurelik buğdayı ayıklayıp yıkayın ve düdüklü tencereye koyup buğdayların üstüne buğdayların iki katı kadar bol su ekleyin. Düdüklü tencerede buğdayları yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Buğdaylar iyice pişince derin bir kabın içinde yoğurdu çırpın ve pişmiş olan buğdayları ve tuzu yoğurda ekleyip iyice karıştırın ve soğuyana kadar bekletin. Hazırladığınız lebeni çorbasın servis yaparken biraz buz ve suyla sulandırıp servis yapın.
Hepinize afiyet olsun.

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Canım öncelikle harika bir hafta diliyorum.Bu çorbayı bizde de mısırla yaparlar ve içine fsaulye de koyarlar.Sonra yoğurtla afiyetle yerler.))Ellerine sağlık nefis olmuş..Sevgiyle kal canımmmm

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım güzel yorumun için sana çok teşekkür ederim ve bende sana çoooooooooooooook güzel bir hafta dilerim.Ayrıcada ben şimdi sizin orda yapılan çeşidini çok merak ettim keşke tadına baka bilseydim.Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba ben bu çorbadan yedim soğuk olduğu için ilk başta değişik gelmişti ama tadı güzeldi ellerine emeklerine sağlık kolaylıklar Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ebrucum güzel yorumun için sana çok teşekkür ederim.Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Ablam bu çorbayı severek yapıyor.Ben hiç denemedim.Soğuk içildiği için genellikle yazın yapıyor.Acaba ayran aşı dedikleri bu mu?Ellerinize sağlık.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba Beyhan bu çorbayı bende genellikle yazın yaparım. Yazın soğuk olarak çok güzel oluyor yemesi sana da tavsiye ederim. Soruna gelince buna biz lebeni yada ayran çorbası diyoruz senin ayran aşı dediğin ise bildiğim kadarıyla ayranın içine ekmek doğranarak yapılan bir Elazığ yemeğidir. Ayrıca yorumların ve de ziyaretin için sana teşekkür ederim. Hoşça kal.