Çarşamba, Kasım 08, 2006

ARNAVUT CİĞERİ

ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER

1 kilo ciğer
1 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kara biber
1 su bardağı un
2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Kasaba ayıklatıp doğrattığınız ciğerleri iyice yıkayıp süzün. Derin bir kabın içine un,tuz ve kara biberi ekleyip iyice karıştırın. Ciğerleri hazırladığınız una bulayın ve fazla unu elinizle silkeleyin. Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtıp hazırladığınız ciğerleri yağda kızartın. Maydanoz ve kuru soğanı ayıklayıp yıkayın. Sonra maydanozdan bir tutam ayırın ve geri kalanını ince ince doğrayıp üzerine kuru soğanları piyazlık doğrayın. Hazırladığınız soğan ve maydanozun üzerine pul biberi ilave edip karıştırın. Sonra servis tabağının altına hazırladığınız maydanoz ve soğandan oluşan karışımı serip üzerine de kızarttığınız ciğerleri ekleyin. Daha sonra önceden ayırdığınız maydanozla üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

12 yorum:

Beyhan dedi ki...

Perihan'cığım hayatta sakatat yiyemeyen biri olarak(sadece babaannemin yaptığı ciğeri yerdim)Çok fazla yorum hakkım olmadığına inanıyorum.Ama senin yaptığının da özenle yapıldığını da biliyorum:))))
Ellerine sağlık arkadaşım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Beyhan merhaba canım bende sakatat pek sevmem ama bu tarifi belki sevenler yapmak ister diye ekledim. Bizim evde benim dışımda herkes sakatatı çok severek yer. Ben sadece bu şekilde yapılırsa yiye biliyorum ciğeri oda iyi pişmiş olmalı. Ne diyelim sevenlere afiyet olsun.:)) Ayrıca yorumun için çok teşekkür ederim arkadaşım. Hoşça kal.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Canım bende tıpkı Beyhan gibi yiyemeyenlerdenim.Fakat o içindeki soğanları zevkle ve büyük bir lezzetle yemeyei çok severim.Ellerine sağlık canım afiyetler olsun.Kocaman öpüyorum seni,harikasın..

Adsız dedi ki...

Peri'cim bayılırım ciğerin her şeklinde yaplışına hele soğanı ve maydanozu bol olacak iyi aklıma getirdin bak çok severim bende yapayım ellerine sağlık Ebru

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Gül merhaba canım yorumun için sana çok teşekkür ederim. Tekrar yaparsam sana sadece soğanından kaldırayım mı.:)))
Benim içinde sen çok harikasın canım.
Hoşça kal.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Ebru merhaba beğenmiş olman beni mutlu etti. Güzel yorumun için sana çok teşekkür ederim. Hoşça kal canım.

Adsız dedi ki...

Merhaba sanırım bu yazdığım 3. yorum diğer 2 si neden gitmedi anlamadım ama yoruldum yaaa böyle de olmaz ki gitsin bari bu yorum :((( Bu arada söylemek istediğim elinize sağlık,çok lezzetli görünüyor demekti :))) Sevgiyle,maviyle,afiyetle kalın...
www.blogcu.com/aydayla

Adsız dedi ki...

Merhaba perihancim bende pek yemesemde esim icin yaparim,tarif icin tesekkürler,eline saglik

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba ayda hanım bundan önce göndermiş olduğunuz yorumlar bana ulaşmadı nereye gittiğini bende merak ettim doğrusu neyse bu yorumunuzun bana ulaşmış olması beni mutlu etti. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Öznur merhaba canım bende pek fazla sevmem ama sevenlere yapıp yedirmek hoşuma gidiyor.
Güzel yorumun için teşekkür ederim. Hoşça kal.

Adsız dedi ki...

Merhaba Perihancım, her ne kadar ciğeri sevmesemde sadece bu şekil yiyebiliyorum. Kavurmasını yapanlar var, onu hiç yiyemem. Birde bunun yanına sumaklı soğan salatası iyi gidiyor. Ellerine sağlık canım kendine iyi bak Nesrin

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Nesrin merhaba canım bende senin gibi ciğeri sadece bu şekilde yiye biliyorum. Soğan salatasını ben ciğerin alt kısmına koyarak servis yapıyorum.Böyle de güzel oluyor sende dene bence. Yorumun içinde sana çok teşekkür ederim. Hoşça kal.