Pazartesi, Eylül 11, 2006

( Şanlıurfa Yemekleri ) Yumurtalı Köfte

YUMURTALI KÖFTE(ŞANLIURFA)





MALZEMELER
6 çay bardağı köftelik bulgur
5 yumurta
4 yemek kaşığı acı Şanlıurfa biberi
3 diş sarımsak
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 tane kuru soğan
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kara biber

HAZIRLANIŞI
Öncelikle varsa evinizde geniş bir köfte leğeni yoksa geniş ve biraz derince bir tepside kullana bilirsiniz.Ben köfte leğeni kullandım çok güzel sonuç veriyor.Leğenin içine bulgur,salça,tuz,kara biber ve acı Şanlıurfa biberini ekleyin. Ardından yemeklik doğradığınız sarımsak ve kuru soğanı ilave edin.Daha sonra üç su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. İyice yoğurduktan sonra taze soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın ve ince bir şekilde kıyıp köfteye ilave edip biraz daha yoğurun.Diğer yandan geniş bir tavanın içine sıvı yağı koyup ısıtın yağ ısınınca yumurtaları bir kase içinde iyice çırpın ve yağın içine başaltın yumurtalar pişince hazırladığınız köftenin içine yağı ile birlikte ilave edin ve çok bastırmadan hafifçe yoğurun.En son olarak ellerinizi ıslatarak köfteden portakal büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp tabaklara koyup yanında taze nane ve limon ile servis yapın.Afiyet olsun.

11 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum.

Canım sizin yörenin yemeklerine hayranım ben.Köften muhteşem olmuş.
Acaba bu çiğ köftenin yumurtalı olanımı ?? TARİFİNİ BİLE OKUMADAN DİREK YORUMA GEÇTİM.Öyle büyülendim ki sorma gitsin.Ellerine gönlüne sağlık canım.

SEVGİLERİMLE,

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba öncelikle bende sana ve ailene çok güzel bir hafta diliyorum .Soruna gelince evet bu çiğ köftenin yumurtalı olanı bizim orda çiğ köfte demezler genelde çiğ köfteye etli köfte bu köfte yede yumurtalı köfte derler canım.Ayrıca her zaman beni bu güzel yorumlarınla mutlu ettiğin için çoooooooooooooooooooooooook teşekkür ederim.Sevgiler ?

Adsız dedi ki...

Merhaba
Daha önce hiç görmediğim bir tarif bu.Çok ilgimi çekti.Gülün dediği gibi çiğ köftenin yumurtalısı gibi.Geniş bir zamanda gelip sayfayı inceleyeceğim.Hoşçakalın.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba beyhancım yorumun için teşekkür ederim.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba yumurtalı köfteyi çok duydum, fakat yemek nasip olmadı bir türlü. Ama burdan nefis görünüyor, tadını çok merak ettim. Ellerine sağlık Nesrin

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba nesrin yumurtalı köftenin tadını sana şöyle anlata bilirim benim için çiğ köfteden daha farklı ve çok daha güzel bir tadı var.Ayrıca yorum bıraktığın için çok teşekkür ederim.Sevgiler?

ArMeda dedi ki...

Merhaba yumurtalı köfteyi bende duydum ama hiç yemedim aslında denemek lazım çok leziz görünüyor ellerine sağlık sevgiler..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba armeda öncelikle siteme girmeniz ve yorum bırakmanız beni çok mutlu etti yorumunuz için teşekkür ederim.Bence tadı görünümünden daha güzel.Sevgiler?

Adsız dedi ki...

Merhaba yumurtalı köftenin tadını bilirim babamın antepli bir öğretmen arkadaşı vardı ve bize yapardı sonra öğrendik ve bizde yapar olduk tadını ben çok seviyorum elinize sağlık.iyi akşamlar

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba susam yorumun için çok teşekkür ederim.Bende yumurtalı köfteyi çooooooooooooooooook seviyorum. Sevgiler?

Adsız dedi ki...

ilginc blog icin tesekkur